Naša recenzia z nákupného portálu

Avatar Tomas B.
30.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Expresne dorucenie. Uz na dalsi dem som mal tovar v rukach.

AKO BY TO NEMALO VYZERAŤ. AKÉ CHYBY MOŽU NASTAŤ PRI PLECHOVÝCH KRYTINÁCH?

Hit: 1920

Pri nákupe v certifikovanom strešnom centre Vám výrobca ručí za kvalitu plechu zárukou. Aké sú teda príčiny korózie či pretekania?

PLECHOVÉ POVRCHY VYSTAVNÉ ŽIVOTNÉMU PROSTREDIU MAJÚ SVOJU ŽIVOTNOSŤ...

Ako sa vraví, nič netrvá večne. Áno, materiál je hmota, ktorá má istú životnosť. Pri výbere plechových strešných krytín, si túto požiadavku môžeme vybrať hneď pri zadávaní objednávky. Najčastejšie sa záruka pre strešné krytiny pohybuje v rozmedzí: altánky a garáže od 10 ročnej záruky, pri rekonštrukciách domov, chalúp od 15 ročnej a pri novostavbách je vhodné začať od 25 a viac ročnej záruky. Pri dnešných technológiách si ku každej uvedenej záruke pre certifikované strešné krytiny zakúpené u odborných predajcov spokojne môžeme pridať 5 rokov výdrže bez akéhokoľvek zásahu.

Čo sú záruky pre strešnú krytinu? Ide o to, aký nástrek má vaša krytina za sebou. Jednoducho povedané, čím viac nástrekov, tým vyššia ochranná bariéra a tým pádom aj vyššia ročná záruka. 

K čomu dochádza pri poškodení najčastejšie? Najčastejšie dochádza ku zmene farby strešnej krytiny, nakoľko všetko čo necháme pôsobiť na slnku nám jednoducho vybledne. Či ide o krytinu, záhradný nábytok, negarážovane auto a podobne. Keďže nám bledne celá plocha vystavená slnku, nie je to badateľné. Pri lacných krytinách je to častý jav už pri dvoch rokoch, pri kvalitných krytinách tento jav nastáva pomaly.

Ďalej je vyskytujúca sa korózia plechu. Kedysi to bývalo omnoho častejšie, ak zoberieme do úvahy staršie automobily, tie korozovali jedna radosť, dnes sú už nástreky plechov na takej úrovni, že k takémuto opotrebeniu dochádza menej často, resp. dlhšiu časovú dobu. Dôležitý faktor je predovšetkým kyslé prostredie okolia, výskyt výrobných hál, priemyselných parkov, nesprávna montáž plechovej krytiny, nesprávne skladovanie dodanej krytiny a dĺžka záručnej doby. Dnes je úroveň strešných nástrekov pre certifikované krytiny na takej úrovni, že krytina s 10 ročnou zárukou, vydrží min. 15 rokov bez nutného zásahu výmeny či nástreku.

Korózia - vplyv nesprávnej montáže

Korózia - vplyv času

Pretekanie strešnej krytiny – tento faktor súvisí predovšetkým zlou montážou. Niekedy môžeme výskyt krátkodobej ,,vlhkosti“ spozorovať pri novostavbách, kedy je v stavbe mnoho vody, ktorá sa prirodzene vyparuje, tým že v stavbe začíname topiť a vyhrievať múry, stierky, základy. Ak je všetko v poriadku a pretekanie pokračuje v mapách, to znamená, že krytina nebola namontovaná správne a vodná dráha si našla cestu. Nastupuje výkon skúšky, kedy sa v mieste spojov leje prúd vody a chyba sa odstráni. Pri odbornej montáži sa výmeny krytiny, strešných okien, výlezov či komínov nie je potrebné obávať.